Beleggen voor particulieren

Je wil iets doen met je geld, maar wat? We bieden je hiervoor allerlei soorten beleggingen. Kies een belegging waar je je goed bij voelt. Eerst gaan we samen na wat je beleggersprofiel is zodat we de juiste belegging op jouw maat kunnen voorstellen

Beleggen met gewaarborgd rendement (tak 21-levensverzekering)

Deze belegging is perfect voor jou als je op safe wil spelen. Het is een belegging met een gewaarborgde rentevoet. Je weet dus wat je belegging minimaal zal opbrengen op de einddatum.

De belegging is beschermd tegen een faillissement van de verzekeringsmaatschappij. Er zijn ook een aantal fiscale voordelen aan deze belegging verbonden. Je betaalt geen belasting op beursverrichtingen. Zowel roerende voorheffingen als financiële correctie zijn hier niet van toepassing. Wat je betaalt per premie in deze polis is een taks van 2%. Als je tak 21 polis verbonden is met pensioen- of langetermijnsparen, dan geniet je van een fiscaal voordeel en een matige belasting.

De eventuele winstdelingen leggen we vast op basis van de huidige economische conjunctuur en de financiële staat van de verzekeringsmaatschappij.

Je vermogens overdragen kan heel makkelijk door onze flexibele oplossingen. Enerzijds kan je heel gemakkelijk geld overdragen aan familie of derden dankzij onze begunstigingsclausule. Anderzijds is het ook perfect mogelijk om de begunstigden te wijzigen in de loop van het contract.

Dankzij onze overlijdensdekking zijn er geen problemen voor je erfgenamen als je zou overlijden in de loop van het contract.

Beleggingen verbonden aan een beleggingsfonds (tak 23-levensverzekering)

Is de tak 23-polis iets voor jou? Wel, als je meer potentieel ziet in je belegging, lees je hier best even verder! De verzekeringsmaatschappij belegt hier je geld in beleggingsfondsen. Wat is het voordeel voor jou? Dat je hier potentieel een hoger rendement kan krijgen.

Met deze polis heb je ook recht op een aantal fiscale voordelen. Ten eerste ben je niet belast op beursverrichtingen. Daarnaast betaal je ook geen roerende voorheffing als er geen kapitaalsbescherming is.

Het risico voor jou wordt geminimaliseerd door de verzekeringsmaatschappij. Die belegt jouw geld op veel verschillende beleggingsfondsen. (Aandelen, obligaties, vastgoed, alternatieven...)

Dankzij onze overlijdensdekking zijn er geen problemen voor je erfgenamen als je zou overlijden in de loop van het contract.

Hier ben je volledig vrij om te kiezen aan wie het geld wordt uitbetaald, een familielid of een derde.

Om nog meer de risico's te beperken stellen bepaalde verzekeringsmaatschappijen een aantal beschermingsmechanismen voor:

  • Kapitaalbescherming (je krijgt minstens je investering terug op de einddatum)
  • Systeem van de verliesbeperker (vb: je vermogen overdragen naar een minder risicovol fonds als je belegging negatief gaat)
  • Systeem van de winstbeschermer (je winsten automatisch overdragen naar een minder risicovol fonds)