VIVIUM Auto wint Decavi-award voor beste en meest vernieuwende autoverzekering

28 april 2016

Op 27 april 2016 werden in Brussel de Decavi-trofeeën uitgereikt. Dit jaar viel VIVIUM Auto in de prijzen. De jury bekroonde de omniumverzekering met jaarlijks dalende premie tot beste en meest vernieuwende autoverzekering.

 

 

De Decavi-awards belonen de beste verzekeringen

Decavi, een organisatie van verzekeringsspecialisten, reikt sinds 2005 jaarlijks Niet-Levensverzekeringstrofeeën uit. Met de Decavi-trofeeën beloont een onafhankelijke jury de beste verzekeringen op basis van hun verzekeringskenmerken, communicatie en innovatie.

Unieke omniumverzekering met jaarlijks dalende premie

Laurent Feiner, CEO van Decavi: “VIVIUM Auto sprong er uit om meerdere redenen. In de eerste plaats: de jaarlijks dalende premie voor de omniumverzekering. Deze nieuwe en unieke formule houdt immers rekening met de waarde van de wagen. Die daalt elk jaar, net als de premie dus. Een erg interessante formule dus voor wagens ouder dan twee jaar. ”

Transparantie: de klant kent op elk moment de waarde van zijn wagen

Laurent Feiner: “Anderzijds waardeert de jury de transparantie tussen verzekeraar en verzekerde. Bij het afsluiten van het contract ontvangt die laatste een overzichtstabel met de actuele waarde van de wagen. En met hoeveel die waarde elk jaar zakt. Zo weet de verzekerde op elk moment hoeveel zijn wagen waard is, en komt hij niet voor onaangename verrassingen te staan als hij bij schade een vergoeding krijgt voor zijn wagen.”

Uitgebreid marktonderzoek en klantenbevraging

David Destappes is manager Strategische Marketing & Merken en is bijzonder in zijn nopjes met de award. David: “Bij het ontwikkelen van deze nieuwe autoverzekering brachten we eerst de Belgische automarkt grondig in kaart om te zien waar het potentieel zit. We keken ook naar onze concurrenten: wat is hun aanbod en tarief? Maar hét belangrijkst waren de enquêtes en panelgesprekken die we hadden met (potentiële) klanten en makelaars.”

Langer een omniumverzekering behouden

“Uit ons klantenonderzoek bleek dat klanten niet begrijpen waarom de premie van hun omniumverzekering even hoog blijft, terwijl ze bij schade ieder jaar minder krijgen”, aldus David. “Ze zouden liever hun omnium langer behouden, maar om budgettaire redenen zijn ze genoodzaakt hem na twee jaar op te zeggen. Klanten willen ook meer transparantie over waar ze recht op hebben. Bij de ontwikkeling van de nieuwe VIVIUM Auto hielden we rekening met de verzuchtingen van klanten. En dat wordt duidelijk gewaardeerd.”, aldus David.

Kortingen voor veilige chauffeurs, levenslange bonus-malus, gratis Bob-waarborg

Dany Demaret is Product Manager Non-Life en speelde een bepalende rol bij de ontwikkeling van de nieuwe autoverzekering. Hij vult aan: ”De nieuwe VIVIUM Auto heeft nog veel meer in petto. Denk aan kortingen voor veilige chauffeurs, een levenslange bonus-malus, onze meermaals bekroonde rechtsbijstand én de Bob-waarborg die altijd inbegrepen is.”

Meer weten over VIVIUM Auto?

Uw makelaar Assurwest vertelt u graag meer over de unieke voordelen van VIVIUM Auto. En bekijkt samen met u op welke korting(en) u recht hebt.